Pentru că orice gadget are nevoie şi de îngrijire, echipa încărcări.ro s-a gândit la câteva sfaturi pentru îngrijirea imprimantei Dvs. Mentenanţa constituie o serie de acţiuni relativ simple, care  nu durează mult. O parte dintre aceste acţiuni le poţi face chiar tu acasă, iar o parte este recomandat să fie facute de specialişti. Astfel, vei prelungi durata de viaţă a imprimantei tale şi aceasta va funcţiona perfect de fiecare dată când vei avea nevoie de ea.

             Sfaturi esenţiale în îngrijirea imprimantei:
 1. Curăţă exteriorul imprimantei:  Nu numai că imprimanta va arăta mai bine, dar astfel te asiguri că praful şi murdăria de pe exterior nu ajung şi la interior. Pentru a o curăţa, închide imprimanta, scoate-o din priză şi sterge-o cu un burete moale şi umed.
 2. Protejează imprimanta atunci când nu o foloseşti:  cel mai simplu este să o acoperi cu ceva, astfel încât să nu se aşeze praful. Astfel, şi pasul 1 este mai simplu de facut (şi mai rar).
 3. Păstrează hârtia în ambalajul original: pentru că hârtia ajunge în interiorul imprimantei şi intră în contact cu cele mai sensibile componente ale acesteia, este bine ca şi hârtia să fie perfect curată şi uscată.
 4. Mută cu grija imprimanta:  dacă este cazul să muţi imprimanta, mut-o cu grijă, punând-o în ambalajul original.  Cartuşele pot fi lăsate în interior, iar cablurile trebuie deconectate.
 5. Apeleaza la specialişti:  mai ales dacă imprimanta este una scumpă, este bine să apelezi la specialişti pentru a prelungi durata de viaţă a imprimantei. Specialiştii o pot curaţa cu un kit de curăţare, pot lubrifia tijele şi rotiţele, pot ajusta şi alinia componentele aflate în mişcare şi pot înlocui componentele care nu funcţionează corespunzator. Şi, bineînţeles vă pot schimba/încărca cartuşele. Tu cunoşti o echipă de specialişti în service şi mentenanţă de imprimante?
 6. Cel mai important –contactează un specialist, sună sau intră direct pe site www.încărcări.ro  

             Dacă imprimanta ta este INKJET (cu jet de cerneală):

 1. Înlocuieşte la timp cartuşele:  este recomandat să ai intotdeauna un cartuş de rezervă pentru a-l inlocui atunci când cel din imprimanta se consumă.
 2. Verifică duzele (eng. nozzle): acest lucru se poate face printr-un test simplu apăsând un buton din meniul imprimantei. Se mai poate face şi direct din calculator:  Start/ Control Panel/ Printers/ Click dreapta pe imprimantă şi selectezi Properties/ Select Maintenance şi alege Nozzle test.
 3. Curăţă capurile de imprimare (eng. printheads): la fel ca în pasul 2, doar că se selectează “Cleaning”.
 4. Curăţă imprimanta manual:  pentru interior foloseşte o cârpă uscată şi fără scame pentru a şterge praful şi scurgerile de cerneală (dacă există). Niciodată nu folosi solvenţi pentru a curata imprimanta în interior.
 5. Fa un update la cele mai noi drivere:  de obicei le poţi găsi pe site-ul producătorului.

             

             Dacă imprimanta ta este LASER (cu toner): 

 1. Scoate imprimanta din priza şi tăvile pentru hârtie.
 2. Scoate şi tonerul şi pune-l pe o coală de hârtie.
 3. Curăţă în interiorul cavităţii pentru toner cu o cârpă uscată şi fără scame ori cu o perie (dacă este una speciala oferită la pachet cu imprimanta). Poţi sterge praful şi tonerul vărsat.
 4. Curăţă rolele, dar nu atinge rola cu burete.
 5. Pentru a curăţa tonerul de pe role în urma unui blocaj cu hartie (eng. paper jam), este bine să printezi 10 pagini albe – blank.

            Pentru service şi mentenanţă profesională apelează la specialiştii noştri, a căror  experienţă în domeniul soluţiilor de printare profesionale vă poate fi întotdeauna de folos.

Sfaturi utile pentru curăţarea imprimantei tale!
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.